8 - om inte för världen så för mig själv.

Jag är en sådan person som tänker alldeles för mycket. Jag överanalyserar saker och glömmer sedan bort sådant som jag en gång överanalyserat. Men ibland händer det att jag skriver ner sådana tankar, väldigt sällan dock, men det händer. Denna gång är en sådan gång.

För någon vecka sedan fick jag höra att det bor totalt sju miljarder människor på denna jord, framtills dess har jag varit helt hundra på att det bodde sex miljarder sådana  på denna jord. Men nej, sju miljarder är tydligen den korrekta summan.
Nu sådär i efterhand (när jag vet att populationen ökats med 1 miljard) blir jag lite rädd. Rädd för att försvinna från denna jord utan att ha gjort ett intryck. Jag vill att folk ska kunna se tillbaka i tiden och kunna minnas mig som en skrattande och humoristisk och trevlig person. Ja, en minnesvärd person helt enkelt.
Men under mina sexton år på denna jord vet jag ärligt talat inte hur bra jag lyckats med det.
Jag har förmodligen träffat ett stort antal människor, oavsett om det handlar om att prata med ett butiksbiträde eller en kompis kompis kompis. Men, det finns alltid ett men.
Av alla de människor jag har träffat är det endast ett fåtal som faktiskt kommer minnas mig som Jenny.
Jenny. Inga andra beskrivningar utan bara mitt namn.
Just för att mitt namn ska kunna få de att minnas varenda litet minne de delat med mig, just för att mitt namn ska ha fått sin egna liten positiva betydelse att inga andra beskrivningar behövs.
Sedan finns det säkert tio gånger så fler människor som bara kommer se mig som Jenny, hon den där blyga tjejen som verkar så fruktansvärt ointressant.
Jag vill kunna gå tillbaka till de människor som jag vet tänker så om mig och lära känna de på nytt. Låta de lära känna mig på nytt. Men i de flesta fall så får man bara en chans i livet.
En chans. Sedan är allt över. Sedan sitter man där i sitt rum och skriver ett blogginlägg om hur man känner över det.

Men. Jag är ju jag. Har varit det i hela sexton och mer än ett halvt år. Och vem vet hur länge till jag kommer vara det? Men en sak jag vet är att jag en dag vill bli något stort. Jag ska bli en minnesvärd person.
Om inte för världen så för mig själv.
Kommentarer
Postat av: Karolin

Håller med det du skriver.. Jag överanalyserar också alltid. haha

2011-10-11 @ 10:30:37
URL: http://www.karoliiineo.spotlife.se
Postat av: Matilda

Lust att följa varandra via bloglovin?:) Kram

2011-10-11 @ 16:44:38
URL: http://tildagrubb.blogg.se/
Postat av: My

Svar: Tack så mycket! Vad glad jag blir!

2011-10-11 @ 22:15:17
URL: http://unknownplaces.blogg.se/
Postat av: Idapidaa

Wow bli författare då blir du nog stor!:D

2011-10-12 @ 08:38:25
URL: http://littlemeinbigworld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback